top of page
Zoeken
  • Jeanine van der Vlies

DE techniek om jouw intenties voor 2016 echt te realiseren.


Een tijdje geleden vroeg iemand me hoe ik binnen een korte tijd veel van mijn intenties heb kunnen verwezenlijken.

Ik bevond me op dat ogenblik in een ogenschijnlijk lastige periode van mijn leven en moest dealen met onder andere een scheiding en een verhuizing.

Om stabiel te blijven in deze turbulente periode in mijn leven hield ik strict vast aan een gezonde (yogic)lifestyle en mijn dagelijkse meditatie-practice (drie uur per dag mediteren). Maar dat is niet het enige dat me door deze periode heen gesleept heeft. Een positieve mindset is onontbeerlijk gebleken.

Ik geloof van kinds af aan heilig in gedachtekracht en beelddenken. Ik kan me dan ook nog goed het eerste zelfhulpboek herinneren in de boekenkast van mijn ouders, waar ik op stuitte (ik was toen een jaar of tien) : De Kracht van positief Denken, van Norman Vincent Peale. De inhoud was een grote bevestiging van wat ik al wist. Ik heb trouwens het vermoeden dat ieder mens met deze kennis geboren wordt, maar dat het vertrouwen in het universum en in onze intuïtie langzaam verwatert, omdat de nadruk binnen de huidige maatschappij nog steeds ligt op ons intellect. Maar dat is stof voor een andere blog :-)

Anyway, als hypnotherapeut ben ik gewend om met visualisaties te werken en weet ik dat het denken in beelden en het oproepen van de bijbehorende emoties de mind zeer effectief beïnvloeden. De mind is verschrikkelijk powerful. En om vrij vertaald Yogi Bhajan te citeren: De Mind wordt een Monster als hij je de Baas is, maar de Mind is een Engel als hij je kan Dienen.

Hieronder leg ik je een krachtige techniek uit die er voor zorgt dat je je intenties ook daadwerkelijk verwezenlijkt.

De kunst zit hem ten eerste in het bewust zijn van je denkpatronen en je gedachtes. Laten we stellen dat je daar in deze tijd vol zelfhulp masters en mindfulness al enig inzicht in hebt.

Dan kunnen we naar stap twee en dat is het regisseren oftewel het bewust sturen van je mind. Onder het concept ´mind´ versta ik overigens het geheel van de gedachten en de bijbehorende beelden, geuren, geluiden en gevoelens.

Vanuit stap twee verwoord je je intentie. Doe het specifiek maar niet te gedetailleerd, want er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Belangrijk hierbij is dat je voelt hoe het voelt, als je bereikt hebt wat je wilt. Zak helemaal in dat gevoel. Dit is stap drie.

Bij stap vier gebruik je je verbeeldingskracht en stel je je voor dat je jouw intentie in de vorm van een prachtige steen voor je uit gooit, naar de overkant van een rivier. Terwijl je dit doet, commit je je zelf aan je intentie/doel.

Dit commitment is stap vijf. Het betekent concreet dat je de verantwoordelijkheid neemt om de steen, waar hij dan ook landt te gaan halen. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de intentie stel je je voor als een gouden draad die jou verbindt met de steen, jouw intentie.

Stap zes is relatief het lastigst en vraagt om een zekere mate van zelfreflectie. Het volgen van de gouden draad doe je namelijk vanuit een staat van de minste weerstand. Hier gaat het er dan ook om dat je je bewust bent van je weerstanden (angsten, allerhande afleidingen) die je tegenhouden om stap voor stap de gouden draad te volgen en je intentie te verwezenlijken. Voel dus wanneer je je goed en happy voelt en in een flow zit en volg vanuit deze state of mind de gouden draad om je intentie te cashen.

Succes, geniet van het pad in 2016 en let op de synchroniciteit!

Sat Nam,

Jeanine <3

www.shinecompany.nl

P.s: Als je vragen of opmerkingen hebt, let me know.

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page