top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDrs. Jeanine van der Vlies

HAAR

Bijgewerkt op: 14 apr. 2020


Wellicht ben je je er niet van bewust en het er ook niet mee eens, maar er is een goede reden voor lichaamsbeharing: haar bevat kracht.

Behalve dat het je huid beschermt tegen de zon en het je warm houdt, haalt je haar vitamin D uit het zonlicht en zorgt er voor dat dit in de zogenaamde ojas, vloeistof waarmee je hersenen omringd zijn, terecht komt. Haar helpt je om je electromagnetische veld (aura) te vergroten, waardoor je sensitiever bent en zelfverzekerder, gracieuzer en meer uitstraling hebt.

Als je gezegend bent met lang haar, heb je van nature een tool om je energy te managen. Haar in zijn volle lengte geeft namelijk energie aan de hersenen. Wanneer je stopt met je haar knippen, scheren of waxen of epileren, kan de energie die normaliter nodig is om je haar te laten groeien, door je lichaam gebruikt worden voor andere doeleinden.

Vanuit yogisch oogpunt, laat je al je haar dus groeien, groeien en nog eens groeien. Het haar op je hoofd bind je dan in een knot bovenop je hoofd. Hierdoor concentreert de energie zich op een punt, namelijk de pijnappelklier en wordt de kundalini energie gestimuleerd, waardoor je je bewustzijn vergroot.

Het klinkt misschien wat vreemd en waarschijnlijk heb je er nooit op die manier over nagedacht, maar een pony qua haardracht is af te raden. De botten in je voorhoofd zijn poreus en laten zonlicht door waardoor je pijnappelklier gestimuleerd wordt. In China heerste er eens een man (Genghis Khan) die alle vrouwen verplichtte een pony als haardracht te hebben. Dit zorgde ervoor dat ze zich bedeesd hielden en passief gedroegen.

Dus ladies om te shinen, je krachtig te voelen en intuitiever te zijn, is het beter om te stoppen met scheren, waxen en epileren en knippen…

Misschien heb ik makkelijk praten, want lang en dik haar runs in my family. Maar dan moet ik er wel bij vermelden, dat ik op mijn tiende bij de dokter zat om te vragen of die overmatige haargroei op mijn benen, armen en bovenlip, toch echt wel normaal waren voor een meisje...

Maar eerlijk is eerlijk, ik heb het een en ander geprobeerd, maar voel me toch echt lekkerder met geschoren benen en een flink bijgewerkte bikini-lijn.

En ach, als je voor de rest een half aapje bent, compenseert dat de rest hopelijk..

Jeanine <3

p.s.: tip: Bij elke drogisterij kun je crèmes krijgen die je haartjes bleken. Zo worden ze veel minder zichtbaar en het is pijnloos en effecient en je hebt nog steeds de benefits van je haar!

Kiwi popsicle

27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page