top of page
Zoeken
Foto van schrijverDrs. Jeanine van der Vlies

EET OM TE LEVEN, LEEF NIET OM TE ETEN

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022


IMG_3850.JPG

Voor mij is het van belang dat mijn voedsel verantwoord is. Dat betekent dat ik precies wil weten wat er in zit en dat het diervriendelijke voeding is en vrij van pesticiden en chemicalien. Organisch is in principe de beste optie en gelukkig gaan steeds meer supermarkten hier ook op over. Helaas is het vaak nog wel duurder.

Als je toch verantwoord wilt eten en op je geld wilt letten en er geen biologische supermarket in de buurt is, zijn dit misschien een paar goeie tips:

  • Vermijd de binnenste schappen van de supermarkt. De buitenste schappen bevatten vaak de pure producten als groenten, fruit, brood en zuivel,.

  • Koop geen artikelen waarin meer dan vijf ingredienten zitten.

  • Let op de E-nummers. Je kunt internet checken voor de uitleg van door de Europese Unie goed gekeurde toevoegingen aan voedsel.

  • Was groenten en fruit heel erg goed, voordat je het eet. Met wat witte azijn toegevoegd aan je waswater, haal je al heel wat gifstoffen van de buitenkant van je groenten en fruit.

  • Koop liefst geen voorgesneden groenten of fruit. Vanuit ayurvedisch oogpunt is de aanwezigheid van prana (levensenergie) veel minder dan bij ‘hele’ groenten of fruit en geeft het je veel minder levenskracht. Daarbij is het ook eerder aan bederf onderhevig.

  • Koop zowel mogelijk seizoens-groenten en -fruit

Je bent wat je eet. Dus wees je bewust van wat je in je mond stopt.

Jeanine <3

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page