top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDrs. Jeanine van der Vlies

It´s SPRING: Time to WAKE UP & REBIRTH


Cleaning & Rebirthing:

Als het zomer is in de zon en winter in de schaduw, dan is de lente aangebroken. De tijd van nieuw leven, de tijd van ontwaken, van een nieuw begin. Alles wordt weer lichter en luchtiger. Het is tijd om je te ontdoen van de winterse energie. Dat kan op verschillende niveau´s en werkt heel bevrijdend.

Een aantal dingen die ik zelf altijd doe als de lente begint, is het uitmesten van mijn kasten. Binnen de integratieve therapie gaan we uit van het principe: buiten = binnen. Dus het opruimen van je leefomgeving, zoals je huis en tuin en je kasten, geeft je tevens mentale ruimte.

Een grote schoonmaak is dan de volgende stap. Niet dat ik heel erg van poetsen hou, maar wel van hetgeen het oplevert: een schoon en fris huis. Die grote schoonmaak geldt ook voor je eigen lichaam, de tempel waar je in woont.

De lente is bij uitstek een tijd om te vasten en jezelf letterlijk lichter te maken. Dit kun je doen door je bijvoorbeeld voor een bepaalde tijd aan een dieet te houden. Het groene dieet wordt veel gedaan door yogi´s. Hierbij eet je veertig dagen lang alleen maar groene groente. (Wil je meer informatie hierover, stuur me dan een berichtje.)

Omdat de kleding luchtiger en bloter wordt gaan veel mensen ook meer sporten of trainen om goed voor de dag te komen.

Perfect hiervoor zijn de specifieke Kundalini yogasets die werken op je buikspieren en benen. Het gaat hier te ver om hier verder op in te gaan, maar mocht je er meer over willen weten, stuur me dan een berichtje met je specifieke vraag.

Een ander manier om je lichaam te detoxen (ontgiften) is een zogenaamde leverreiniging. De lever is het orgaan dat zorgt voor het ontgiften van je lichaam, het zorgt er onder ander voor het neutraliseren van gifstoffen en het oplossen van vetten in water zodat deze daardoor beter afgevoerd kunnen worden. Je kunt je voorstellen dat een schone lever je een schoner lichaam oplevert. Via google kun je een kliniek in de buurt vinden die leverreinigingen aanbiedt.

Ook je huid kan na de winter wel een oppepper gebruiken. Denk hierbij aan een stevige massage, scrubben met scrubcreme, koude douches en insmeren met olie. Er zijn allerlei soorten huidolie verkrijgbaar. Vaak hebben ze verschillende kwaliteiten: amandelolie is verzorgend en beschermend, kokosolie werkt behalve vettend ook ontsmettend, citroenolie is verfrissend. Je kunt natuurlijk ook gewoon olijfolie gebruiken of een mix van kruidige en plantaardige olien. Let er in de winkel wel op dat de olie van natuurlijke komaf is.

Deze olie is overigens niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar. Je ziet het vaak dat mensen als het lente wordt, naar de kapper gaan voor een nieuwe look. Blijkbaar komt onze behoefte aan fris en nieuw ook hier naar voren.

Als laatste en niet als minste geldt natuurlijk het principe van een gezonde geest in een gezond lichaam. Als je het dan echt serieus wil aanpakken en je wilt ontsnappen uit de spiraal waar je elke keer in belandt en je oude patronen wilt doorbreken, dan is het tijd voor een REBIRTHING..binnen de Kundalini Yoga wel te verstaan.

Je kunt op allerlei manieren ´rebirthen´. Ook binnen de hypnotherapie begeleid ik regelmatig een client terug naar de tijd in de baarmoeder om daar situaties te ervaren en te bewerken en de geboorte opnieuw te beleven.

Rebirthing vanuit de kundalini yoga werkt net even iets anders en eigenlijk nog dieper op onbewust niveau. Je hoeft hier niet door alle stappen met de bijbehorende emoties heen om je onderbewustzijn op te schonen. Dit gebeurt namelijk automatisch door de krya´s (oefeningen en meditaties) die we doen.

Zoals ik al eerder gepost heb ben ik erg dankbaar en vereerd dat ik de Kundalini Yoga & Meditatie Rebirthing klassen mag gaan geven.

Ik zal je uitleggen waarom. Ten eerste omdat het de meeste legendarische en krachtige yoga en meditatie-sets zijn binnen de Kundalini yoga. Ten tweede omdat ik deze rebirthing klassen een paar jaar geleden heb gegeven en het toen niet helemaal ging zoals ik verwachte.

Want wat gebeurde er: Je moet weten dat de kracht van de Rebirthing zit in het feit dat je als teacher in Shunya gaat, een Staat van Zijn die ook wel zero genoemd wordt. Er is niets en tegelijkertijd alles. Op deze manier digest je als leraar alles wat er los komt bij de studenten aan oude pijn en energie (en dat kan heel ver teruggaan). Dat deed ik ook netjes toen ik mijn eerste rebirthing klas gaf en alles ging ogenschijnlijk prima, in ieder geval voor de studenten. Na deze les voelde ik me verschrikkelijk uitgeput, maar dat leek me niet onlogisch. Na een paar uur voelde ik me zoals ik me nog nooit had gevoeld: fysiek en mentaal loodzwaar. Ik besloot dat het toen tijd was om mijn leraar te bellen. Hij vertelde me dat mijn zenuwstelsel moeite had met het verteren van alles wat er er was losgekomen bij de 21 studenten die deelnamen aan de workshop. Ook zei hij dat het niet handig van me was en ook niet ongevaarlijk om zomaar een Rebirthing klas te geven als een ´normale´ workshop. Mensen kunnen entiteiten bij zich hebben waar ze zelf geen weet van hebben en ook die neem je dan als leraar over. Dat wist ik toen niet, in de opleiding was er niets over gezegd..

Al mediteerde ik in die dagen ook al 3,5 uur per dag, toch kon mijn systeem het blijkbaar niet aan. Er moesten heel wat zoutbaden en specifieke recitaties aan te pas komen om me iets beter te voelen. Omdat ik me na drie weken nog steeds niet goed voelde heb ik een Bound Lotus Healing ondergaan. Dit is een manier van healen uit de Kundalini Yoga & Meditatie traditie, die vandaag de dag drie mensen op de wereld mogen doen en waarbij de healer je Karma overneemt. Uiteindelijk voelde ik me daardoor beter en had ik mijn lesje wel geleerd.

Toch ben ik altijd blijven lonken naar deze krachtige teachings, want uiteindelijk is het mijn hoogste doel om zoveel mogelijk mensen te healen en hun ´windows te cleanen´ en zo het bewustwordingsproces te stimuleren en te begeleiden.

Dit is dus de reden dat ik nu zo dankbaar en blij ben dat ik er officieel klaar voor ben om Rebirthing workshops en klassen aan te bieden.

Een perfecte timing met de komst van de lente :-)

Als je geïnteresseerd bent om een Rebirthing te ondergaan, kun je mijn pagina ShineCompany op facebook liken:

https://www.facebook.com/ShineCompanyTherapieYogaMeditatieIJburg/

, zo word je op de hoogte gehouden van de aankomende reeks Rebirthing-klassen of workshops.

Ik hoop weer dat je iets aan deze post hebt. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je altijd contact opnemen.

In love & light & service,

Harte groet,

Jeanine

www.shinecompany.nl


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page