top of page
Zoeken
 • Jeanine van der Vlies

Het Nieuwe Bidden: Hoe bidden voor je werkt.

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2022


Hoe Bidden voor je werkt. Deze zin kun je op drie manieren lezen. Ik hoop dat je door middel van deze blogpost antwoord op alle drie de betekenissen vindt.

Vroeger als klein meisje van 8 jaar, was ik regelmatig op mijn kamer te vinden. Ik zat dan te lezen in het bladgouden bijbeltje dat ik van mijn oma had gekregen. Het was ongeveer mijn kostbaarste bezit.

Ik ben protestants christelijk opgevoed en geloofde toen ook echt in die man met die baard daar hoog in de hemel, die een oogje in het zeil houdt en 'zoveel van kinderen houdt’. Bidden deed je ook tot die God. Dus elke avond voor het slapen gaan hield ik ellenlange monologen over hoe oneerlijk het was dat de zeehondjes doodgeknuppeld werden en de kindjes in Afrika geen eten hadden, maar ook of hij ervoor wilde zorgen dat het jongetje waar ik verliefd op was ook verliefd op mij werd en dat ik niet wilde stoppen met duimen en dat God er voor moest zorgen dat ik niet die beugel hoefde. God was voor mij een soort emotionele Sinterklaas en ik had dan ook het volste vertrouwen dat alles wat ik bij hem neerlegde in vervulling zou gaan.

Nu, 34 jaar verder, ben ik me er volledig van bewust dat ‘lijden’ een state of mind is en kijk ik iets anders tegen het fenomeen God aan. Dat jongetje uit de klas bleek niet zo’n goede match en die beugel had ik uiteindelijk liever wel gehad.

Veel mensen geloven nog dat bidden inhoudt dat je, een heilig persoon of energie buiten jezelf wenst, smeekt of vraagt om kennis of om een bepaalde behoefte te vervullen. Zeker hier in de Westerse wereld, hebben we geleerd om ons te wenden tot iemand of iets buiten ons. Iets dat groter en beter is dan wij. Iemand die voor een ‘wonder’ kan zorgen, om bepaalde gebeurtenissen in ons leven die we anders willen, op te lossen of te veranderen.

Anderen zien Bidden als praten met God. Maar ik betwijfel dat, want God of liever gezegd de goddelijke energie is er altijd en zich bewust van alles en iedereen. Er bestaat volgens mij geen afgescheidenheid, alles is Een, zeg maar.

Als je dus uitgaat van het idee dat God (lees goddelijke/creatieve energie) overal is en in ieder mens aanwezig is, is het wellicht handiger en lucratiever om onze wensen en vragen aan onze eigen ‘goddelijke natuur’ te stellen.

Laten we voorop stellen dat je meer bent dan alleen je lichaam hier op aarde. Ga er gewoon maar vanuit dat je een fysiek verlengstuk bent van ‘Bronenergie’. En dat deze eeuwige stroom van Bronenergie naar je toe en door je heen stroomt en dat jij dat BENT. Onsterfelijk Bewustzijn, that’s you.

Zo gezien sta je dus altijd in verbinding met deze bronenergie.

Bidden betekent dan dat je connect met je eigen goddelijke natuur en alles wat je op dat moment nodig hebt voorlegt aan je ‘hogere zelf’.

9 Regels voor het Bidden:

(Er zijn eigenlijk geen regels, maar wel dingen waar je rekening mee kunt houden).

 1. Een rustige plek is fijn. Zorg ervoor dat je je even volledig naar binnen kunt keren. Zo verminder je ruis en kun je je vraag beter ‘planten’.

 2. Als je eerst mediteert voordat je bidt, ben je al in een andere staat van zijn. Je bent als het ware al afgestemd op een andere golflengte, waardoor je gemakkelijker toegang hebt tot je ‘innerlijke bron’.

 3. Zet je intentie. Hiermee bedoel ik dat je voor jezelf helder moet hebben wat je precies wilt bereiken met je gebed.

 4. Formuleer je gebeden positief en wees je ervan bewust dat de woorden die je hardop of in stilte gebruikt, een bepaalde vibratie hebben. Dit is tegelijkertijd de vibratie waarmee je connect en van wat je aantrekt.

 5. Binnen de hypnotherapie zeggen we ook wel: ‘NIET’ wordt niet gehoord’. Met andere woorden, als je iets negatief formuleert trekt dat evenveel energie aan als wanneer je het positief formuleert, maar dan wel met het tegenovergestelde effect! Zie nummer 6.

 6. Hier geldt ook de Wet van de Aantrekkingskracht: Dat wat overeen komt met zichzelf wordt aangetrokken.

 7. Je kunt van bidden een ritueel of routine maken. Rituelen hebben een bepaalde kracht, zeker wanneer je ze herhaalt. Je kunt handelingen gebruiken uit culturen die je aanspreken. Ook kun je bijvoorbeeld altijd een bepaalde houding aannemen als je bidt, je gebed op dezelfde plaats doen of op het zelfde tijdstip, je kunt beginnen en eindigen met bepaalde woorden. Probeer voor jezelf uit te vinden wat fijn voelt en bij jou past.

 8. Je kunt voor alles en iedereen een gebedje doen. The sky is not the limit!

 9. Denk eraan dat alles wat je aandacht geeft groeit.

 10. Als je je gebed beeindigd hebt, laat het dan los in het volste vertrouwen. Laat het Universum voor je werken.

Ik hoop dat deze post je op een of andere manier heeft kunnen helpen.

Laat maar weten als je vragen of opmerkingen hebt. En als je hem wilt delen, be my guest :-)

Sat Nam,

Jeanine

www.shinecompany.nl

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page